shutterstock_119738128.jpg

Goedbewind voor betrouwbare bewindvoering in Gelderland & Overijssel

Soms kunt u, of bijvoorbeeld een familielid de geldzaken niet meer goed regelen. Bijvoorbeeld door een psychisch of lichamelijk probleem.

Dan kan Goedbewind uitkomst bieden met bewindvoering.

 

Hoe werkt bewindvoering?

Bij bewindvoering neemt Goedbewind het financiële beheer over: alle inkomsten komen dan bij ons binnen en wij betalen daarvan de vaste lasten en het leefgeld. U mag dan zelf geen geld uitgeven zonder toestemming van de bewindvoerder. Wij regelen ook de praktische zaken. Zoals het verzorgen van de belastingaangifte en bijvoorbeeld het aanvragen van bijstand, huurtoeslag of een persoonsgebonden budget (PGB).

 

Wie doet de bewindvoering?

U kunt bewindvoering aanvragen via de rechtbank. U mag aangeven wie de bewindvoering gaat uitvoeren en kunt Goedbewind voordragen als bewindvoerder.

 

Wat zijn de spelregels bij bewindvoering?

Bewindvoering – ook wel beschermingsbewindvoering of onderbewindstelling genoemd – is een wettelijke maatregel.

Er gelden strakke regels. Zo kan bewindvoering tijdelijk of voor altijd zijn. Tenminste een keer per jaar en aan het einde van de bewindvoering leggen wij in het bijzijn van de kantonrechter verantwoording af.

 

We geven dan met bewijsstukken aan wat er door Goedbewind is geregeld en wat de inkomsten en uitgaven waren. Er vindt dus altijd onafhankelijk controle plaats.

  • LinkedIn

Contact

Bruningweg 21

6827 BM Arnhem

(Alleen op afspraak)

Tel.: +31 (0) 85 303 8700

  • LinkedIn

Bedankt voor de inzending!